Alifah Amelya

Tagged


Bila tengok tajuk entri blog cik eskrim, dah dapat agak aku mesti kena tag sekali hahaha.


Wahai cik Wonder, terima kasih kerana sudi menjadi heroin saya di kala kesusahan. Maybe anda boleh tubuhkan “Kelab Penyelamat Kereta yang Break-Down”. Maka, saya selaku ahli Pet menyahut seruan tag anda.

So, here goes:


1. Apa yang bermain di fikiran you all sekarang ?
Bila la aku nak kena panggil interview nih?

Tengahari ni nak masak lauk apa?

Nakpergi ke x gig petang nanti? Kalau x pegi kang taching lak kazen aku sorang tuh…

Kenduri kawen kak poji sempat x nak g esok?

Sume orang nak kawen da, aku bila lagi?

Dan banyak lagi…..


2. Apakah nama samaran you all ?
Kawan2 - Pah, Ipah, Kak Pah, aLee, cik aLee

Cik eskrim – Ali-Phant

Fatin – Mok

Bonda - Aainaa

Family + Kazen + Razan – Amy

Orang2 yang x sanggup panggil pompuan dengan nama aLee - Ally


3. Berikan 3 orang yang you all sayang ?
definitely my family comes first!

then all my frens in burhan...

then semua orang yang sayang kat aku hahaha



4. Panggilan untuk si dia?
sape dia ni? *buat2 x tahu*


5. Hadiah yang you all impikan dari seseorang yang istimewa?
errr da xde yang istimewa laaa... bila dah ada nanti baru bley mintak kot

6. Blog mana yang you all suka visit ?
- cik eskrim: dia ni banyak story2 kt blog. So kalo nak tau update psl dia, baca blog je sudey…

- Waneeta: suka baca point of view dia psl life

- Schlotzsky: entri dia ni macam2. X bosan kalo baca. Pastu suka post video2 youtube yg best

- Rudezainy: suka quotable quotes dia

- Myraspberry: dia ni rajin update blog dia, almost everyday

- Aleisa Nadia: cite psl life dia, in her own point of view pun best gak

- pillow talk: blog dia ni kdg2 byk merapu, tapi rapuan dia kelakar

- alipah nadiya: sbb dia adik aku ha3

- my journey: entri dia banyak berbentuk ilmiah n muhasabah diri

- Xira: suka baca dia bercerita, kadang2 kelakar, kadang2 sentap. Tapi lama da dia x update.


7. Tag kan kepada 15 blogger you all
Ramainya~ sape2 yang baca entri ni, korang la kena tag. Ha3 senang cite. Silalah laksanakannya ye.



Photo-Shooting

Tadi pergi ke Putrajaya, tengok 1Malaysia International Dragon Boat Festival. Pukul 8 bertolak, tapi pukul 11 dah balik sebab cuaca mula panas. Panas yang x bley blah. Haish~ kalau tau awal2 bawak payung sekali. Banyak gak negara yang turut serta; New Zealand, Filipin, Indonesia, Hong Kong dll.

Anyway, kalau nak tengok gambar-gambar sila klik di sini.



S+S Malaysia 2010

Dateline tak lama lagi. Saya sedang berusaha menyiapkan dua naskhah skrip, satu BM satu omputih untuk dihantar. Wahai ilham, sila hadir!



Cuti Sekolah = Kenduri Kahwin

Dah jadi adat di Malaysia, bila cuti sekolah saja mesti penuh dengan undangan perkahwinan. Kepada kawan-kawan yang bakal mendirikan rumahtangga, maaf tak dapat hadir, banyak kekangan terutama sekali faktor kewangan heeee~

Saya ucapkan semoga anda berbahagia bersama pasangan sehingga ke akhir hayat.

Labels: | edit post
4 Responses
  1. ::R.A:: Says:

    Tacing beb..g kenduri owang kawen.hujan pasti turun dalam Black Raven otw balik kenduri.hoho~


  2. mrschlotzsky Says:

    aku pon tertacing skali..ko slalu baca blog aku rupanya..ahaha
    btw, asal tak letak nama komersial aku? hisham hashim


  3. cik eskrim:
    tu lom lg bila makcik2 tanya soklan cepu emas ---> "bila nak kawen?" haish~ rimas...

    mito:
    lor...mmg aku slalu sggah la. ko br tau ke?
    aku suka pggl ko mito heee~
    HH mcm formal lak...


  4. 峻龍 Says:

    感謝您寫下您的生活,也是把珍寶來和諸君分享的心意。.................................................................